Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI

BAŞKAN NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI
REKLAM ALANI

 

Turan Teşkilatı Genel Başkanı ve 26 Safires Group Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Yürüksoy, İstanbul’un Fethi’nin 569.yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Turan Teşkilatı Genel Başkanı Neslihan Yürüksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Eşsiz güzelliği ile şairlerin ilhamı, seyyahların durağı; kralların, sultanların, hanların ve hakanların fethini düşlediği kadim medeniyetler şehri İstanbul…

Henüz 21 yaşında, büyük bir inanç ve askeri bir dehayla gerçekleştirilen İstanbul’un fethi sonucu Fatih Sultan Mehmet Han, Hz. Muhammed (sav)’in müjdesi ve övgüsüne mazhar olmuştur.

Bin yıllık çağı kapatıp yeni bir çağ açan İstanbul’un fethi sadece kazanılmış bir savaş değildir. Fetih ile sadece şehir değil gönüller de fethedilmiştir. İstanbul bu zaferden sonra, tüm dünya için ilim, kültür, sanat ve mimarinin merkezi haline gelmiş ve semaya yükselen minareleri ile manevi iklimimizin ruhunu oluşturmuştur.

Asırlar boyu medeniyetlere başkent olan İstanbul’u bizlere miras bırakan, başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul’un Fethinin 569. yıl dönümünü kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI