Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye-Kıbrıs İş Birliği Cemiyeti heyetini kabul etti:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye-Kıbrıs İş Birliği Cemiyeti heyetini kabul etti:
REKLAM ALANI
12.01.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye-Kıbrıs İş Birliği Cemiyeti heyetini kabul etti:

“Artık geri dönüş yoktur. KKTC daha da kabul görecektir”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabul sırasında yaptığı konuşmada, KKTC’yi bir Türk devleti olarak yaşatabilmek ve güçlendirmek için mücadele verdiklerini ifade ederek Anavatan Türkiye ile kadim bağların her alanda daha da güçlenmesinin önemini dile getirdi.

KKTC’nin tanınma yönündeki adımlarının Rumlar tarafından engellenmekte olduğunu ancak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda yaptığı çağrının ve ortaya koyduğu iradenin önemini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar; “Artık geri dönüş yoktur. KKTC daha da kabul görecektir” dedi.
Türkiye’nin garantörlüğünün devamı ve Türk askerinin adadaki varlığının önemini içeren siyaseti temsil ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, milli mücadele liderimiz Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın verdiği mücadelenin daha da belirgin bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle verildiğini söyledi. Kıbrıs’ta bir antlaşmaya ancak iki devlete dayalı bir çözüm modeli ile varılabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, federasyon modelinin içerdiği tehlikelere değindi.

Ayrı bir halk olarak geleceğimizi tayin etme hakkımız olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin yaşatılmasının, her alanda geliştirilmesinin ve daha da güçlenmesinin önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Kıbrıs İş Birliği Cemiyeti’nin desteği ve yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti.

 

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turkiye-kibris-is-birligi-cemiyeti-heyetini-kabul-etti-10591

 

 

REKLAM ALANI