Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dünyanın lider teknoloji firması ASUS, 20 yıl önce hayata geçirdiği GreenASUS projesi

Dünyanın lider teknoloji firması ASUS, 20 yıl önce hayata geçirdiği GreenASUS projesi
REKLAM ALANI
11.11.2021
A+
A-

ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler:

“Paris İklim Anlaşması’yla kullandığımız teknoloji de karbon-nötr olmalı”

ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, katıldığı Kamu BIB’24 ve BIMY’28 Bütünleşik Etkinliği’nde, 10 Kasım tarihinde yürürlüğe giren olan Paris İklim Anlaşması’nın teknoloji sektörü için önemi ve ASUS’un hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Dünyanın lider teknoloji firması ASUS, 20 yıl önce hayata geçirdiği GreenASUS projesi kapsamında doğa dostu ürün ve hizmetleriyle sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor. Çevre dostu tasarım, çevre dostu üretim, çevre dostu tedarik ve çevre dostu hizmetleriyle çevreye duyarlı, sürdürülebilir bilişiminin önde gelen firmalarından biri olan ASUS, daha istikrarlı ve sağlıklı bir gezegen, daha adil toplumlar ve canlı ekonomilerin olduğu bir dünya bırakmayı amaçlayan Paris İklim Anlaşması’nı imzalandığı günden bu yana yakından takip ediyor.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kamu BIB’24 ve BIMY’28 Bütünleşik Etkinliği’nde doğa dostu ürünlerini kamuya tanıtan ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, Paris İklim Anlaşması’nın önemine dair şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizde yürürlüğe giren anlaşma, doğa dostu üretim ve karbon salınımını azaltması açısından teknoloji sektörü için oldukça önemli bir gelişme. Türkiye’nin bu anlaşmaya onay vermesi ASUS olarak bizi çok mutlu etti. Her zaman satış baskısıyla giriş seviye ürünler üretmekten kaçındık ve doğa dostu teknoloji odaklı üretim yapmayı hedefledik. 2000 yılından bu yana GreenASUS komitesinin ilkeleri doğrultusunda çalışıyoruz. Bu komite vesilesiyle çevreci ve enerji verimliliğine sahip ürünler yaratarak ve ürünlerin karbon ayak izini azaltarak ekolojik etkilerinin hafifletilmesini sağladık. 2018 yılından bu yana her yıl 50 ile 60 bin adet ekolojik etiket kazandık. 2004 yılından beri, ürettiğimiz anakartlarımızda kurşun kullanmıyoruz. Ve 2009 yılından bu yana hiçbir şekilde notebook ve tabletlerde halojen kullanmıyoruz. Doğa dostu ürünlerimizi, enerji tasarrufu yapmak için özel olarak tasarlıyoruz; birçok farklı ürün gamımızda kullanılan bu sistemler, yüzde 30 ile yüzde 70 arasında aylık tasarruf sağlıyor. Türkiye’nin şu an en büyük hedefi bu anlaşmayla birlikte 2053 yılında karbon salınımını nötr hale getirmek. ASUS’un 2011 yılında ürettiği karbon nötr ürünleri mevcut. Bu ürünler ile Greenpeace’den “Çevreye En Duyarlı Teknoloji Firması” ödülü aldı. ASUS olarak kamu ve özel sektör çalışanlarının, fiyat odaklı alımlar yapmamalarını, gerçekten doğa dostu olan, çalışırken hem konfor sağlayan hem de çevreyi kirletmeyen ürünler tercih etmelerini talep ediyoruz.”

REKLAM ALANI