Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Duşanbe şehri ve Sughd bölgesi sakinlerinin sanayi ve tarım ürünleri ile halk el sanatlarından oluşan sergiye ziyaret

Duşanbe şehri ve Sughd bölgesi sakinlerinin sanayi ve tarım ürünleri ile halk el sanatlarından oluşan sergiye ziyaret
REKLAM ALANI
10.09.2023
A+
A-

 

 

Duşanbe şehri ve Sughd bölgesi sakinlerinin sanayi ve tarım ürünleri ile halk el sanatlarından oluşan sergiye ziyaret

.2023 , Duşanbe şehri

 

 

 

9 Eylül’de Ulusal Barış ve Birlik Kurucusu – Ulusun Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Ulusal Meclis Başkanı, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Başkanı ile birlikte bir araya geldi. Duşanbe Şehri Sayın Rustami Emomali, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Temsilciler Meclisi Başkanı Sayın Mahmadtoir Zokirzoda ve Tacikistan Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Kahir Rasulzoda, tarım ve sanayi sergisini ziyaret etti. Duşanbe şehri ve Sughd bölgesi sakinlerinin ürünleri, el sanatları ve ulusal yemekleri.

 

 

 

Abul Qasim Firdavsi adını taşıyan Devlet Kültür ve Eğlence Kurumu Parkı’nın toplam alanı 30 hektar olup, merkezi koridorlarında tarım ve sanayi ürünleri, halk sanatları ve milli yemeklerden oluşan bir sergi düzenlendi.

Başkentin diğer kültür ve eğlence parklarında eş zamanlı olarak düzenlenen, ülkenin il ve ilçelerinde yaşayanların tarım, sanayi ürünleri, el sanatları ve milli yemeklerinden oluşan sergi, Cumhurbaşkanının talimat ve emirleri üzerine düzenlendi. ülke, Emomali Rahmon, ulusal bayram münasebetiyle – devletin bağımsızlığının 32. yıldönümü. .

Duşanbe şehri ve Sughd bölgesi sakinlerinin katıldığı sergide sebze, meyve, taze sebze, sanayi ürünleri, gıda, susuzluk giderici içecekler, alkol, konserve, şekerleme, tekstil, halı, ayakkabı vb. tarım ürünleri sergilendi. ziyaretçilere ikram edildi.

Serginin diğer köşeleri ise halk sanatları, milli motiflerle oyulmuş yataklar, zanaatkarların el emeği ürünleri, demirciler, marangozlar, kadın ve erkek milli kıyafetleriyle süslendi.

Abul Qasim Firdavsi’nin adını taşıyan kültür ve eğlence parkının ayrı köşelerinde şefler ve hanımlar tarafından çeşitli yemekler, pilavlar, ekmekler ve tatlılar hazırlanıp sunuldu.

Ayrıca sergi çerçevesinde Duşanbe kenti ve Sughd bölgesinden sanatçıların katılımıyla kültürel programlar, çeşitli spor disiplinlerinden gençlerin ve gençlerin performansları da geliştirilerek halkın eğlenmesine yönelik olarak gösterildi. Misafirler.

 

 

 

 

Ülkenin saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, sergiyi ziyareti sırasında ilk olarak Sughd bölgesi sakinlerinin ayrı köşelerde güzel desen ve tasarımlarla hazırlanan değerli başarılarıyla tanıştı.

Suğd bölgesi sakinleri toplam 1.500 ton tarım ve sanayi ürününü başkente getirerek sergide sergiledi.

Ülkenin Sayın Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, bölge çiftçileri ve sanayicileriyle samimi bir sohbet gerçekleştirerek, onlara üretimi artırma, dünya pazarının ihtiyaçlarını karşılama, mal paketleme, araziyi etkin kullanma, yeterli tarım ürünleri rezervine sahip olma ve ihracat yapma talimatı verdi. onları yurtdışında.

 

 

 

 

Sergide, doğal meyve ve bitkilerden elde edilen içecek ve konservelerin toplanması, işlenmesi ve pazarlanması konusuna dikkat çekildi; çünkü bu tür tıbbi ürünlerin lezzeti ve kalitesi yüksek ve dünya pazarında bunlara büyük talep var.

Çiftlik ve çiftlik temsilcileri, bahçenin yollarında misafirlere bol miktarda patates, soğan, balkabağı, karpuz, kavun ve meyve hediye etti.

Bahçenin bir köşesinde Sughd bölgesindeki Limited Sorumluluk Şirketi “Tacik Balık Şirketi” çalışanları, farklı balık türleri ve bunlardan hazırlanan ürünleri sundu.

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, balıkçılık endüstrisini geliştirmek amacıyla, Abul Qasim Firdavsi’nin adını taşıyan kültür ve eğlence parkı topraklarından geçen göle “beyaz amur” türünden on bin balığı salıverdi.

 

 

 

 

Parkın başka bir bölümünde Abulqasim Firdavsi’nin adını taşıyan ülkenin Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Duşanbe şehrinin sanayi kuruluşlarının başarılarıyla tanıştı.

Burada ağırlıklı olarak sanayi işletmelerinin çeşitli ürünleri, başkent pazarlarının meyve ve sebzeleri ve zanaatkarların el sanatları sergilendi.

Ülkenin hızlı sanayileşmesi cumhuriyetin temel ve stratejik hedeflerinden biridir. Bunun hayata geçirilmesi amacıyla 2020-2025 yıllarını kapsayan Ülkenin Hızlı Sanayileşme Programı kabul edildi ve 2022-2026 yılları “Sanayi Kalkınma Yılı” ilan edildi.

 

 

 

 

Sanayinin geliştirilmesine yönelik devlet programlarına dayanarak, yıllar içinde 100 sanayi işletmesinin inşa edilmesi ve işletmeye alınmasını öngören Duşanbe şehrinin yürütme organının eylem planının onaylandığı söylenmelidir. 2022-2026. Bu faaliyetler çerçevesinde bugüne kadar 25 işletme kurulup işletmeye alınmış olup, 50 işletmenin daha inşaatı devam etmektedir.

Son 5 yılda 5 yatırım projesinin hayata geçirilmesi için Cumhuriyet Hükümeti’nin desteğiyle başkente 3 milyar somoni çekildi.

 

 

 

Ülkenin başkentinde “Sanayi Gelişim Yılları” duyurusu kapsamında, 5193 istihdam yaratacak 71 fabrika ve işletmenin inşası ve yeniden inşası planlandı. 2023 yılının 8 ayında 749 fabrika ve sanayi kuruluşu 2 milyar 250 milyon somoni değerinde ürün üretti. Ayrıca 2023 yılında şehir işletmelerinde 1.045’i kalıcı, 46’sı geçici ve 103’ü mevsimlik olmak üzere 1.195 istihdam yaratıldı.

Başkentin tarım ve sanayi ürünleri fuarında Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, Duşanbe şehrinin gıda endüstrisi işletmelerinin yüksek kaliteli ürünleriyle tanıştı ve yetkililere pazarlanabilir malzemelerin üretimi konusunda talimat ve talimatlar verdi. ve pazarlara bunları tedarik ediyoruz.

Ülke Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Duşanbe ve Sughd bölgesi sakinlerinin endüstriyel ve tarımsal ürünleri ile halk el sanatları sergisini ziyaret ettikten sonra, Duşanbe ve Sughd bölgesi devlet iktidarının yürütme organlarının liderliğini yüksek bir organizasyon düzenlediği için övdü. Devlet Bağımsızlık Günü münasebetiyle seviyeli sergi.

 

 

 

 

Serginin üst düzeyde düzenlenmesi, Tacik halkının refahının ve çiftçinin sıkı çalışması ve tarım arazilerinin etkin kullanımıyla elde edilen tahıl, bakliyat, sebze ve meyve bolluğunun göstergesidir.

Devletin bağımsızlığının kutsal bayramının kutlandığı günlerde, Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon’un talimat ve talimatlarına göre tarım ve sanayi ürünleri, halk sanatları sergileri ve muhteşem kültürel programların düzenleneceğini belirtmekte fayda var. başkentin tüm kültür ve eğlence parklarında.

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31455?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

 

REKLAM ALANI