Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emine Erdoğan, “Tekâmül Sürdürülebilir Sanat Sergisi”nin açılışını yaptı

Emine Erdoğan, “Tekâmül Sürdürülebilir Sanat Sergisi”nin açılışını yaptı
REKLAM ALANI
15.01.2022
A+
A-

Emine Erdoğan, “Tekâmül Sürdürülebilir Sanat Sergisi”nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil’in eserlerinin atık malzemelerden üretilen kâğıtlarla buluştuğu, “Tekâmül Sürdürülebilir Sanat Sergisi”nin açılışını yaptı.

UNESCO’nun “Yaşayan İnsan Hazinesi” unvanına sahip ebru sanatçısı Barutçugil; atık pamuk, çiçek, Semerkant dut soymukları, doğal yapraklar, atık kenevir çuval ve bambu lifleri gibi doğal malzemeleri, Kâğıthane Belediyesinin El Yapımı Kâğıt Atölyesi’nde “sıfır atık” bilinciyle üretilen kâğıtlarla buluşturarak bir koleksiyon hazırladı.

Kâğıthane Belediyesi Sadabad Toplantı ve Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ilgisine sunulan serginin açılışı, Emine Erdoğan, ebru sanatçısı Barutçugil ve Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ebru sanatçısı Barutçugil, kurdele kesiminde yaptığı konuşmada, atölyede üretilen kâğıtların atıklardan oluşturulduğunu belirterek, “Çöp olabilecek malzemelerden kâğıt üretiliyor. ‘Biz onları bir şekilde kendi sanatımızla birleştirip bir koleksiyon oluşturabilir miyiz?’ diye yola çıktık. Kâğıt hakikaten çok önemli. Eğer kâğıt olmasaydı biz ne yapardık?” diye konuştu.

Serginin açılış kurdelesi, Emine Erdoğan’ın “hayırlı olsun” temennisiyle kesildi. Kurdele kesiminin ardından Emine Erdoğan’a, atıktan yapılan kâğıt üzerine basılmış Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafının yanı sıra kendi portresi hediye edildi.

Emine Erdoğan, sergideki 41 eseri inceledikten sonra el yapımı kâğıt atölyesine geçti. Atölyede; pamuk, kot, kâğıt, kenevir ve koli atıkları ile bunların kâğıda dönüşmüş hâllerini inceleyen Emine Erdoğan, atık ham maddenin su içerisinde kazanda kaynatılması, dövülmesi, özel süzgeçlerden geçirilerek keçe üzerinde kurutulması ve ütülenmesi gibi tüm safhaları deneyimleyerek kâğıt üretimi gerçekleştirdi.

Emine Erdoğan, daha sonra belediyenin sedef atölyesine de uğradı ve bu sanatın yapımıyla ilgili bilgi aldı.
kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/134314/emine-erdogan-tek-mul-surdurulebilir-sanat-sergisi-nin-acilisini-yapti

REKLAM ALANI