Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

HADİ ÖZTOP `TAN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI

HADİ ÖZTOP `TAN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI
REKLAM ALANI

 

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, İstanbul’un Fethi’nin 569.yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Tarihe adını altın harflerle yazdıran Fatih Sultan Mehmet Han’ın “çağ açıp kapayan” bir padişah olarak tarihe geçtiğini ifade eden Başkan Öztop , “Birçok medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapan İstanbul’un fethi ile Fatih Sultan Mehmet Han Bizans İmparatorluğunu sona erdirmek suretiyle bir çağı kapatıp yeni bir çağ açmıştır. Osmanlı döneminin en büyük fetihlerinden biri olmuştur.

Aynı zamanda Peygamber Efendimiz (SAV)’in “İstanbul bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır” Hadis – i Şerifi ile İslam dünyası için farklı bir önem kazanan bu kutlu şehrin fethi, İslam’ın bir neferi olan aziz Türk Milletine nasip olmuştur.

Tarihin dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un fethi sadece bir yerin fethedilmesi veya kazanılmış bir savaş olmayıp dünya tarihine ve medeniyetine yön vermiş büyük bir hadisedir.

Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir.

Fetih ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle birçok medeniyete asırlarca ev sahipliği ve başkentlik yapan Bu eşsiz güzellikteki dünya şehri İstanbul’u bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.

HADİ ÖZTOP- VİRANŞEHİR

REKLAM ALANI