Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

M. TÜRKİ GÜNDOĞAN `DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

M. TÜRKİ GÜNDOĞAN `DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
REKLAM ALANI
17.03.2022
A+
A-

Harran İlçesinde Kanaat önderi ve Ak Parti Harran İlçe Başkan Yardımcısı M. Türki Gündoğan, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Gündoğan, mesajında şunları kaydetti:

Kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ‘Şehitler Günü’nü onurla yâd ettiğimiz bugün, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü de büyük bir gururla kutluyoruz.

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihidir. Bu destan memleketin her köşesinden vatan uğruna bir araya gelerek Çanakkale’de buluşan, zor şartlarda savaşan, ancak azim ve kararlılığıyla dönemin teknolojik olarak güçlü ve donanımlı işgal kuvvetlerine karşı koyan, tarihinin her döneminde dünyaya ışık saçmış, esaret altında yaşamaktansa ölmeyi göze almış olan Milletimizin asla unutulmayacak bir başarısıdır.

Bugün bizlere düşen görev ise, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere güvenle devretmektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.’ sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır. Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi, milletimizin gönlünde son derece önemli bir yere sahiptir.

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan destansı zaferin kahramanları Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.

M. TÜRKİ GÜNDOĞAN -KARAKÖPRÜ

 

 

REKLAM ALANI