Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MEHMET NURİ SAMANCI `DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

MEHMET NURİ SAMANCI `DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
REKLAM ALANI
16.03.2023
A+
A-

MEHMET NURİ SAMANCI `DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

SERVET SAMANCI –YUSUF SAMANCI –KENAN AYDEMİR – AĞRI

Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Mehmet Nuri Samancı, mesajında şu ifadelere yer verdi;

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Aziz Milletimizin İstiklal ve İstikbali konusundaki kararlılığı, iman ve bağımsızlık sevdası ile yedi düvele meydan okuyarak, dünya tarihine damga vurmuş şanlı bir destandır.

Çanakkale, tarihten silinmek istenen bir milletin, kısıtlı imkânlarla adeta imkânsızın başarıldığı, büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsalidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Çanakkale Muharebeleri sırasında “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözlerinin vücut bulduğu bu zafer, Türk Milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en bariz göstergesidir.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu, en zayıf anında bile ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten bir inancın mirasçısı olan Aziz Milletimizin var olma mücadelesi olan Çanakkale; Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un ” Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!” dizelerinde anlatılan kutsal mücadelenin yaşandığı yerdir.

Çanakkale Zaferi’nde vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan Aziz Milletimiz, 15 Temmuz’da da vatanını koruma, demokrasi ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını ve “Çanakkale Ruhu”nun asla yok olmayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden tüm kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

REKLAM ALANI