Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis’ten

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis’ten
REKLAM ALANI
14.02.2024
A+
A-

 

 

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis’ten

Resim

2024,

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev Ekselanslarına

Bay Baskan.

Yeniden Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçildiğiniz için sizi tebrik ediyor, yeni görev sürenizde başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

Romanya ile Azerbaycan arasında devam eden çok sayıda ikili ve bölgesel proje, karşılıklı ilişkilerimizin yüksek düzeyde olduğunu göstermektedir. Azerbaycan, Güney Kafkasya bölgesinde Romanya için stratejik, yakın ve güvenilir bir ortaktır.

 

 

 

 

Romanya’nın stratejik ortaklığımızı güçlendirme ve derinleştirme konusundaki kararlılığını yeniden teyit ediyorum. Romanya ve Azerbaycan’ın enerji, ulaştırma, eğitim, ticaret ve yatırımlar gibi önemli alanlarda sürekli çabalarla ikili işbirliğini geliştirme fırsatlarından en iyi şekilde yararlanacağına eminim.

 

 

 

Aynı zamanda Romanya, Azerbaycan ile Avrupa Birliği arasındaki diyaloğun sürekli ve kapsamlı gelişmesi için faaliyetlerini sürdürecektir.

 

 

 

Bu fırsattan yararlanarak, ülkelerimiz arasındaki stratejik ortaklığı derinleştirmek amacıyla Ekselanslarını bu yıl Romanya’ya resmi bir ziyaret yapmaya davet ediyorum.

Sayın Başkan, lütfen size olan derin saygımı kabul edin.

 

 

 

Samimi olarak,

 

Klaus Werner Johannis

Romanya Cumhurbaşkanı

TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/63870

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI