Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ŞANLIURFA’YA NEFES ALDIRACAK PROJEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

ŞANLIURFA’YA NEFES ALDIRACAK PROJEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
REKLAM ALANI
10.03.2023
A+
A-

 

 

 

 

ŞANLIURFA’YA NEFES ALDIRACAK PROJEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

 

 

 

Şanlıurfa’nın yeşil dokusunu artırmak için başlatmış olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Sırrın Mahallesi SUKAY Sosyal Tesisi bölgesinde kente 80 bin metrekarelik park daha kazandırıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gelecek nesillerin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir şehirde yaşayabilmesi adına kentteki kişi başına düşen yeşil oranını her geçen gün daha da artırarak şehrin farklı bölgelerinde yeni meydan ve parklar kazandırılıyor.

Şanlıurfa’daki vatandaşların yeşille iç içe doğa yürüyüşlerini yapabilecekleri sosyal donatı alanlarının sayısını artırma hedefiyle Sırrın Mahallesi SUKAY Sosyal Tesisi bölgesinde hayata geçirilen projede vatandaşların huzur ve mutluluk içerisinde zaman geçirebilmeleri için titiz bir çalışma yürütülüyor.

Tamamı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla 80 bin metrekare alan içerisinde bisiklet ve yürüyüş yolu, spor alanları, çocuk oyun alanları, kamelyalar, oturma grupları gibi alanlar yer alacak.

Zemin hazırlama ve çevre düzenlemesi çalışmalarını sürdüren ekipler alanda kırmızı toprak serimi gerçekleştirerek alana dikimi ve ekimi yapılacak ağaç ve çiçekler için hazırlıklarını sürdürüyor.

80 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen park yemyeşil doğası, tertemiz havasıyla adeta bir botanik bahçeyi andıracak. Park içerisinde belirlenen alanda görsel bir şölen oluşturacak şekilde tıbbi aromatik bitki üretimi de gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Tel:0 (414) 318 51 00 Dahili (1606)-(1605)
[email protected]

 

 

 

REKLAM ALANI