Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI YÜKSEL ’DEN DON UYARISI

TARIMKON GENEL BAŞKANI YÜKSEL ’DEN DON UYARISI
REKLAM ALANI
27.03.2023
A+
A-

TARIMKON GENEL BAŞKANI YÜKSEL ’DEN DON UYARISI

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Daha önceleri çok kez dediğimiz gibi iklimlerimizde 45 gün kayma var. Bu iklim değişikliğine ne çiftçilerimiz nede ürün çeşitliliğimiz hazır değil!

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Mart sonuna geldik. Havalar ısındı ülkemiz genelinde meyve ağaçlarımız çiçek açtı. Ama önümüzdeki günlere özellikle geceleri yaşanacak don olaylarına karşı tetikte olmalıyız. Bundan sonra çiftçilerimiz için bahar pek bildiğiniz bahar gibi olmayacaktır.

Açıklama yok.
Üretim, zirai mücadele ve hasat girdi maliyetleri içinden çıkılmaz hale gelinen son zamanlarda zaten çiftçilerimiz zor durumda. Çiftçinin tek sermayesi bağına, bahçesine ne ekti ise o. Bu varlığının da doğal afetler sebebi ile avucundan uçup gitmesi, o çiftlilerimiz bir yıl sabırla beklediği emeklerinin karşılığının heba olması ile sonuçlanabilir.

Bu durum sadece çiftçilerimizin sorunu mu? Elbette değil, bu durumun yaşanması halinde sonuçlar market ve manav raflarındaki fiyat etiketine yansıyacak, gıda enflasyonun daha da yukarı çıkacak, tarladan-sofraya kadar zincirdeki herkesi etkileyecektir. Tüm ilgili sivil toplum kuruluşlarımız, basın ve yayın kuruluşlarımız, özellikle il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerimiz çiftçilerimizi uyarmalı gerekli önlemleri aldıklarından emin olmalıdır.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

REKLAM ALANI