Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yasa iyi formüle edildi

Yasa iyi formüle edildi
REKLAM ALANI
07.10.2021
A+
A-

ALMANYA KARA PARA AKLAMAK İÇİN GÜVENLİ BİR LİMAN MI?

Pazar akşamından bugüne kadar 11,9 milyondan fazla gizli veri içeren “Pandora Belgeleri” ile 300’den fazla politikacı ve ünlü isim, vergi kaçakçılığından hedef alındı.

Alman Vergi Birliği (DSTG), federal hükümetin vergi kaçakçılığıyla mücadelesini yetersiz bularak eleştirdi. DSTG Başkanı Thomas Eigenhaler Bild gazetesine verdiği röportajda, “Büyük koalisyon, görev süresinin sonunda vergi yasasını başlattı. Yasa iyi formüle edildi, ancak zayıf bir noktası var” ifadelerine yer verdi. Eigenthaler ayrıca, “Vergi kaçakçığından kara listeye alınan ülkeler hemen AB’nin kapısını çalıyor, iyileşme sözü veriyor ve sahte bir ödeme yaptıktan sonra doğrudan listeden çıkıyor” dedi.

Eigenthaler yaptığı açıklamalarda, “Almanya, kara para aklama için bir mıknatıs gibi, kara para aklayanların birçoğu buraya güvenli bir limanda olduklarını bilerek geliyorlar. Çünkü hukuk devleti olan Almanya’nın onları koruyacağını düşünüyorlar” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Eigenhaler, Almanya Federal Maliye Bakanlığı, Olaf Scholz’a(SPD) tabi olan Mali İstihbarat Birimi’ni(FIU) kara para aklamayla mücadele etme konusunda eleştirdi. Eigenhaler, “Bu otorite, personel açıdan yetersiz bir şekilde kurulmuş ve orada işler bozulduğu için Federal Maliye Bakanlığı’nda ve başka yerlerde aramalar yapıldı” ifadelerine yer verdi.

Eigenhaler, Pandora Belgelerinde de açıklandığı gibi, vergi kaçakçılığına karşı mücadele konusunda karamsar olduğunu belirtti. Eigenhaler, “Bu, büyümeye devam eden ve öldürülemeyen bir ahtapot gibi. Kafasını kesersen başka yerde iki kafa çıkar” dedi.

Açıklanan rapora göre, etkilenenler arasında 35 eski devlet başkanının yanı sıra, neredeyse 100 ülkeden 330’dan fazla politikacı yer aldığı iddia edildi. Ayrıca listede birçok tanınmış kişinin ismi de yer aldı.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI