Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AKPARTİ MKYK ÜYESİ Doç. Dr. Resul Kurt: DemirBank’ın vebali CHP’li Faik Öztrak’a yeter

AKPARTİ MKYK ÜYESİ Doç. Dr. Resul Kurt: DemirBank’ın vebali CHP’li Faik Öztrak’a yeter
REKLAM ALANI

AKPARTİ MKYK ÜYESİ Doç. Dr. Resul Kurt: DemirBank’ın vebali CHP’li Faik Öztrak’a yeter.

AK Parti MKYK üyesi Ekonomist Doç. Dr. Resul Kurt, gazeteci “Mustafa Yıldız ile Ülke’de Bugün” programında 128 milyar dolar tartışmalarıyla ilgili konuştu.

ÖZTRAK DÖNEMİNDE 13 BANKA BATTI”
Büyük projeler yapmamış olanlar büyük yalanlar konusunda maharetlidirler. CHP’li Faik Öztrak’ın 2000’li yılların başında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcılığı ve Hazine Müsteşarlığı yaptığını hatırlatan Doç. Dr. Resul Kurt, aynı dönemde Türkiye’de 13 bankanın battığına vurgu yaptı.

Resul Kurt, “Aslında anlıyorlar ama işlerine gelmiyor. Çünkü almış oldukları talimat o. Büyük yalanı köpürtelim…” diyerek, “Bu dönemde Asla buharlaşan bir para olmamıştır.
Ama bakın Sayın Faik Öztrak’ın BDDK Başkan Yardımcılığı yaptığı 2000 yılına baktığınız zaman, paraların dalgalı kura geçmeden önce nasıl çok küçük bedellerle satıldığını yine dalgalı kura geçmeden önce dönemin Merkez Bankası başkanının bütün parasını hatta vade sonuna bir haftadan biraz uzun 8-10 günlük dönem için bile vadenin bozulduğunu ve dövize geçildiğini görüyoruz. Dönemin parasıyla 52 milyarın tamamıyla döviz alıyor. Dalgalı kura geçmeden hemen önce…” açıklamasında bulundu.

Resul Kurt, “Yani o dönemde batırılan Demir Bank var. Demir Bank’ın vebali Faik Öztrak’a yeter. Türkiye’de 19-20-21 Şubat tarihlerinin tarihini okumadan bugün yapılan işlemleri anlayamayız. Bakın bugün o insanlar 2000 yılında nasıl paraların bir gün içinde buhar olduğunu biliyor. Çünkü kendileri buharlaştırmış… Bu buhar olan rakam için 200 milyar dolar, 300 milyar dolar, 400 milyar dolar diyebilirsiniz… Farklı farklı rakamlar…” ifadelerini kullandı.

Etiketler: #akparti #resulkurt #mkyk

HASAN BAYRAM -İSTANBUL

REKLAM ALANI