Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AZİZ AKKUŞ `TAN DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ MESAJI

AZİZ AKKUŞ `TAN DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
12.10.2021
A+
A-

Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş, Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Akkuş, Kıymetli Hemşerilerim;
İnsanca yaşam hakkı, eğitim ve sağlık hakkı hatta oyun hakkı gibi temel kavramlar bir yana, seçimi elinde olmayan cinsiyeti nedeniyle bile hayata 1-0 geriden başlamak zorunda bırakılan kız çocukları var dünyada. Çocuk gelinlerin, kendi çocukken anne olan kızlarımızın sorunları var. Daha çocukken bir dünya yükü omuzlarında taşıyan nice kızlarımız var.

Aynı elmanın bir yarısı var olup, diğer bir yarısı nasıl yok sayılamayacaksa, kadın ve erkek cinsiyetleri için de bu böyledir. Doğanın bir nizamıdır. Yetişkinlerin dünyasında zaten çözümü bekleyen yeterince ayrımcılık ve eşitsizlik duruyorken, küçücük masum bedenlere bu yükü taşıtmak hak yemektir, kabul edilemez. Hep söylediğimiz gibi kız veya erkek hiç fark etmez, her çocuk bizim geleceğimiz, kıymetlimiz. Onlara eşit imkânlar sunmak, mutlu bireyler olarak yetişmelerini sağlamak da biz yetişkinlerin asli görevidir.

Bu anlamlı gün dolayısıyla, kız çocuklarımızın her türlü hak ve özgürlüklerden eşit ve adil şartlarda faydalanabildiği bir dünya diliyor, tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

 

REKLAM ALANI