Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Başkan Kuş: Geleneklerimizi Evlatlarımıza Öğretecek ve Yaşatacağız

Başkan Kuş: Geleneklerimizi Evlatlarımıza Öğretecek ve Yaşatacağız
REKLAM ALANI
26.05.2022
A+
A-

 

 

Başkan Kuş: Geleneklerimizi Evlatlarımıza Öğretecek ve Yaşatacağız

 

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde, Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan “Tek Ses İki Hareket” adlı okullar arası koro ve halk oyunları yarışması, ilkokul korolarının yarıştığı açılış töreniyle başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen koro yarışması açılış töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa’nın UNESCO Müzik Şehri adaylığı yolunda adımlar atmaya devam ettiğini belirtti.

“Tek Ses İki Hareket” projesinin amacının, gelenek görenekleri, örf ve adetleri yaşatmak olduğunu anımsatan Başkan Kuş, gelenek ve göreneklerin önemine dikkat çekti. Eyyübiye Belediyesi olarak, örf ve adetleri unutmamak adına oluşturdukları nostaljik oyun dünyasının açılışını iki yıl önce yaptıklarını dile getiren Başkan Kuş, “Her platformda, çocuklarımıza, gençlerimize geçmişimizi, geçmişte atılan her adımı hatırlatmamız gerekiyor. Teknolojinin gelişmesiyle maalesef kültür ve geleneklerimizden uzaklaşıyoruz. Örf ve adetlerinden, geleneklerinden uzaklaşan toplumlar aileye saygısını kaybediyor, dininden, imanından uzaklaşıyor. Bunun örneklerini görüyoruz, şahit oluyoruz. İnşallah velilerimizle birlikte, geleneklerimizi evlatlarımıza öğretecek, yaşatacağız” diye konuştu.

 

“Çocuklar ve Gençler İçin Destek Olmaya Devam Edeceğiz”

“Kültürlü Gençlik Huzurlu Gelecek” sloganıyla düzenlenen “Tek Ses İki Hareket” adlı projenin uygulanmasında emeği geçenlere ve yarışmaya katılan ekiplere teşekkür eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, çocuklar ve gençler için düzenlenen projelere her zaman destek verdiklerini, bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Vali Yardımcısı Mercan: Bu Kültürü Korumak ve Gelecek Nesillere Aktarmak Hepimizin Yükümlülüğü

ŞURKAV 2. Başkanı ve Vali Yardımcısı Yeliz Mercan ise, çocuklar ve gençlerin ülkeyi bilim, sanat ve kültürde daha iyi noktalara taşıyarak vatan borcunu yerine getireceklerini ifade etti.

Şanlıurfa’nın söz ve müzik şehri olduğunu kaydeden Mercan, “Bu zengin kültürü korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin yükümlülüğüdür. Bu çalışmada bizlere destek veren Eyyübiye Belediyemize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve ŞURKAV’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Yarışmalar Cuma Günü Sona Erecek

Şanlıurfa genelindeki tüm okulların katılımına açık olan yarışmaların ilk günü, ilkokul koroları şarkılarını seslendirerek yarışırken, 26 Mayıs 2022 günü ise ortaokul ve lise koroları yarışacak. Halk oyunları ekiplerinin hünerlerini sergileyeceği yarışmalar ise 26-27 Mayıs’ta 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

————————————————-

HABER SİTELERİ İÇİN GÖRÜNTÜ LİNK:https://www.youtube.com/watch?v=Ah6wZaQTzrs

TELEVİZYONLAR İÇİN GÖRÜNTÜ LİNK: https://wetransfer.com/downloads/803f694deea07d9fb49899fa54ab917a20220525114238/8badfa061b71b3666a50b8371c42251820220525114251/1a393e

 

 

REKLAM ALANI