Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Üniversiteler Birliği’ni kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Üniversiteler Birliği’ni kabul etti
REKLAM ALANI
13.07.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Üniversiteler Birliği’ni kabul etti

.2023

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı (KÜB) ve Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Selman Arslanbaş ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

 

 

 

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Heyette, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Kıbrıs İlim Üniversitesi Genel Sekreteri Yard. Doç. Dr. Şükrü Çankaya, Girne Amerikan Üniversitesi CEO’su Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi ve Rauf Denktaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rauf Denktaş yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmasında, yakın zamanda zor günlerden geçildiğini belirterek, koronavirüs salgını döneminde ülkeye öğrencilerin gelemediğini ve uzaktan eğitime geçildiğini, Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle de sorunlar yaşandığını ve yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen üniversitelerin ayakta durmaya çalıştığını söyledi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, eğitime yapılan yatırım ve kazanılan tecrübeyle, KKTC’nin eğitim konusunda marka değerininin korunup, yüceltileceğine ve eğitim kalitesinin artacağına dair inanç belirtti.

KKTC’ye uygulanan haksız engelleme ve kısıtlamalara rağmen 144 farklı ülkeden öğrencinin üniversitelerde eğitim gördüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, ülkeye nitelikli öğrencinin gelmesinin önemine vurgu yaparak, sosyo-kültürel anlamda öğrencilerin geldiği ülkelerin dağılımlarının da önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, üniversite yöneticilerini ve akademisyenleri yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ederek, başarılar diledi.

Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı ve Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Selman Arslanbaş ise yükseköğrenimde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunmak için kendilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Tatar’a teşekkür etti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kibris-universiteler-birligini-kabul-etti-11276

 

 

REKLAM ALANI