Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke İlçesi muhtarları ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke İlçesi muhtarları ile bir araya geldi
REKLAM ALANI
11.01.2024
A+
A-

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke İlçesi muhtarları ile bir araya geldi

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen Lefke İlçesi muhtarları toplantısına katıldı.

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar toplantıda yaptığı konuşmada, seçimle göreve gelen muhtarların demokrasinin ilk basamağı olduğunu belirterek, kapılarını her zaman halka açan vatandaşların ve o bölgede yaşayanların ilk başvurduğu adres muhtarlarla biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, muhtarlık maaşlarında iyileştirme yapılması, muhtarlık binalarının yapılması, geliştirilmesi ve muhtarlık hizmetlerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Lefke’nin Güzelyurt ilçesiyle birlikte tarım konusunda önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, narenciye ve çilek gibi ürünlerin yüzde 70’inden fazlasının bu bölgede yetiştiğine vurgu yaptı.

Bölgede son yıllarda yapılan yatırımlarla 3 üniversite ve 17 bin öğrenciye ulaşıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, ekonomik olarak gelişip kalkınan bölgede vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanması ve ilgililere aktarılmasında muhtarların öneminin arttığını kaydetti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, bölgede; turizm, yükseköğrenim, sanayi, tarım, hayvancılık ve inşaat sektöründe gelişmeler yaşandığını ancak bu gelişmeler yaşanırken çevrenin de korunması ve kontrollü bir şekilde gelişim sağlanması gerektiğini anlattı.

2023 yılında, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler ve binlerce insanın acısının dinmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, pandemi, Ukrayna-Rusya Savaşı’nın olumsuz etkilerinin azaldığı 2024 yılına birlik ve beraberlikle umut içinde girildiğini ifade etti.

 

 

Türkiye’nin tam desteğiyle 2 ayrı eşit egemen devletin işbirliğine dayalı bir antlaşmayı savunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; kurum, kuruluş, toprak bütünlüğü, demokrasi ve verdiği hizmetlerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varolmaya devam edeceğini ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün yaşadıklarından sonra 1974 ve 1960 öncesine dönmeyeceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığının önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son iki yıldır Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması ve Kıbrıs Türkü’ne uygulanan ambargo ve izolasyonların kaldırılması çağrısı yaptığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Dünya, Kıbrıs’ta iki ayrı halk, otorite ve devlet olduğunu bilmektedir. Kıbrıs’ta iki eşit egemen devletin işbirliğine dayalı bir antlaşmayı istiyoruz” dedi.

 

 

 

Kıbrıs Rum Tarafına işbirliği yapılması için önerilerde bulunulduğunu ancak cevap alamadıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, hidrokarbonun yanı sıra Türkiye’den getirilen su ve getirilmesi planlanan elektriği paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ekonomik refahın artması için altyapı ve üst yapı yatırımlarıyla Türkiye’nin desteğini sürdürdüğünü belirterek, bilişim sektöründe gelişmeler yaşandığını ifade etti.

 

 

 

Lefke’de yapılan toplantıda Lefke Kaymakamı Sadi Güneş, Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Halit Bağman, Merkez Kaymakamı Niyazi Öztürk, Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, Cumhurbaşkanı Tarımcılık, Hayvancılık ve Girişimcilik Danışmanı Ahmet Hamdi ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler yer aldı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-lefke-ilcesi-muhtarlari-ile-bir-araya-geldi-11909

 

 

 

REKLAM ALANI