Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TBMM – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dostluk Grubu heyetini makamında kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TBMM – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dostluk Grubu heyetini makamında kabul etti
REKLAM ALANI
28.05.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dostluk Grubu heyetini makamında kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nin davetiyle KKTC’ye gelen Konya Milletvekili Orhan Erdem Başkanlığındaki TBMM heyeti, Dr.Fazıl Küçük’ün anıt mezarı, Rauf R.Denktaş’ın kabri ve Boğaz Şehitliği ziyaretlerinin ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.
ERDEM: “TATAR, YENİ BİR SAYFA AÇTI”
Kabulde ilk konuşmayı yapan TBMM Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem, Türkiye’den beş milletvekili ile birlikte geldiğini ancak TBMM’nin tüm vekillerinin Dostluk grubunun üyesi olduğunu ve hepsi adına selam getirdiklerini söyledi.
Erdem, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın göreve geldikten sonra bağımsız, eşit iki devlet tezi ile KKTC’de yeni bir sayfa açtığını belirterek, Tatar’ı tebrik etti.
Dostluk Grubu olarak Kıbrıs ile ilgili her konuyu takip ettiklerini anlatan Erdem, buradaki dostluk grubu ile çalışacaklarını kaydetti.
TATAR: “İKİ DEVLET MESELESİ ŞU ANDA DÜNYANIN HER YERİNDE KONUŞULMAKTADIR”
TBMM dostluk grubunu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, KKTC’nin duruşunun Türkiye’nin verdiği destekle daha da anlamlı olduğunu belirtti.
KKTC’yi daha da ileriye taşımak için çalışacaklarını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, dünya kamuoyuna da ülkenin gerçeklerini haykırmaya devam edeceklerini vurguladı.
“Türkiye’nin desteği ile siyasetimiz dünya siyasetinde yer bulmuştur. İki devlet meselesi şu anda dünyanın her yerinde konuşulmaktadır. Yolumuz doğru yoldur” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis’i “veto” konusunda yaptığı açıklama nedeniyle eleştirdi.
Anastasiadis’in Türkiye’yi bir bakıma tehdit ettiğini kaydeden Tatar, tehditlerle Kıbrıs’ta empoze bir çözümü zorlamanın işe yaramayacağını söyledi.
Kıbrıs Rum Kesimi’nin öngördüğünün bir Rum devleti haline gelen “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” devamı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Dünyanın da artık Kıbrıs’ın gerçeklerini gördüğünü anlattı.
Cumhurbaşkanı Tatar, “Ben Dr. Fazıl Küçük ve Denktaş’ın ortaya koyduğu siyasetin devamıyım” diyen Tatar, muhalefetin kendisini insafsızca eleştirdiğini ancak kendisinin doğru yolda olduğunu ve dik durmaya devam edeceğini vurguladı.
KKTC’nin arkasında 85 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti olduğunu, Türkiye ile her türlü iş birliği ve gönül birliği içerisinde süreci yöneteceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin adadan gitmesi halinde Kıbrıslı Türklerin emniyette olamayacağını söyledi.

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turkiye-buyuk-millet-meclisi-tbmm-kuzey-8404

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,