Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı, Astana Uluslararası Finans Merkezi Mahkemesi Başkanı’nın yemin törenine katıldı

Devlet başkanı, Astana Uluslararası Finans Merkezi Mahkemesi Başkanı’nın yemin törenine katıldı
REKLAM ALANI
06.03.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı, Astana Uluslararası Finans Merkezi Mahkemesi Başkanı’nın yemin törenine katıldı

2024

Bugün Akorda’da Başkan Kassym-Jomart Tokayev’in katılımıyla AIFC Mahkemesi’nin yeni atanan Başkanı Lord Ian Burnett tarafından resmi yemin töreni gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Etkinliğe AIFC Valisi Renat Bekturov, AIFC Uluslararası Tahkim Merkezi Başkanı Thomas Krümmel, AIFC Mahkeme Yazı İşleri Müdürü ve Uluslararası Tahkim Merkezi Genelkurmay Başkanı Christopher Campbell-Holt katıldı.

Resmi törenin açılışını yapan Devlet Başkanı, bu kurumun ticari anlaşmazlıkların çözümünde oynadığı önemli role dikkat çekti.

– Astana Uluslararası Finans Merkezi yatırımcıların güvendiği önemli bir platformdur. Bu konuda kilit rol, bağımsız bir yargı sistemine sahip olan ve uluslararası standartlara uygun olan AIFC Mahkemesi tarafından oynanmaktadır. Sevgili Lord Burnett, bu sorumlu göreve atandığınız için sizi tebrik ediyorum. Adaylığınızı seçmenizin, AIFC yargı sisteminin dokunulmazlık, güvenilirlik ve güven ilkelerine bağlılığını bir kez daha doğruladığına inanıyorum” dedi Kassym-Jomart Tokayev.

Başkan ayrıca, AIFC Mahkemesinde görülen her davada adaleti ve adaleti sağlamaya yönelik görevlerini ve çabalarını titizlikle yerine getirdiği için Mahkemenin eski Başkanı Lord Jonathan Mance’e şükranlarını ifade etti.

Törenin ardından Devlet Başkanı, etkinlik katılımcılarıyla AIFC Mahkemesi ve Uluslararası Tahkim Merkezi’nin ülkenin yatırım çekiciliğini artırmaya yardımcı olacak kilit bağımsız kurumlar olarak geliştirilmesine yönelik umutları tartıştı. Cumhurbaşkanı ayrıca, uyuşmazlık çözümü alanında uluslararası hukukun en iyi uygulamalarının tanıtılmasının yanı sıra, yapay zeka da dahil olmak üzere modern teknolojilerin aktif kullanımının önemini vurguladı.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-uchastie-v-ceremonii-prineseniya-prisyagi-predsedatelem-suda-mezhdunarodnogo-finansovogo-centra-astana-425941

 

 

 

REKLAM ALANI