Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı, BAE’nin Kazakistan Büyükelçisi Mohammed Saeed Mohammed al-Ariki’yi kabul etti

Devlet başkanı, BAE’nin Kazakistan Büyükelçisi Mohammed Saeed Mohammed al-Ariki’yi kabul etti
REKLAM ALANI
19.12.2023
A+
A-

 

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı, BAE’nin Kazakistan Büyükelçisi Mohammed Saeed Mohammed al-Ariki’yi kabul etti

19 Aralık 2023

 

 

 

Toplantıda, daha önce yüksek düzeyde ulaşılan anlaşmaların pratikte uygulanmasına ilişkin konular ele alındı.

 

 

 

Devlet Başkanının da belirttiği gibi, ticaret ve ekonomik alan ikili ilişkilerin kilit alanı olmaya devam ediyor. İki ülke hükümetlerine ticaret hacmini yakın gelecekte 1 milyar dolara çıkarmakla görevlendirildiklerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı, Stratejik Yatırım Projeleri Ortak Bildirisi uyarınca enerji, tarım, ulaştırma ve lojistik alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, yenilenebilir enerji kaynakları alanında ortak projelerin geliştirilmesi ve AD Ports Group ve Terminals Holding ile yatırım projelerinin uygulanmasına başlanması konusunda Emirlik şirketi Masdar ile yüksek işbirliği dinamiğini memnuniyetle kaydetti. şirketlerin taşımacılık ve lojistik ağını ve hava taşımacılığı hizmetlerini genişletmesi.

 

 

 

Görüşme sırasında bilgi teknolojisi alanındaki etkileşim konularına özel önem verildi.

Toplantının sonunda Cumhurbaşkanı, Büyükelçi Muhammed Said Muhammed el-Ariki’yi, Kazakistan ile Emirlikler arasındaki dostluğu ve işbirliğini güçlendirmedeki hizmetleri nedeniyle yüksek devlet ödülü olan Dostyk Nişanı, II derecesi ile ödüllendirdi.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-posla-oae-v-kazahstane-muhammeda-saida-muhammeda-al-ariki-19111156

 

 

 

 

REKLAM ALANI