Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı Kuzey Kazakistan bölgesi akimini Gauez Nurmukhambetov’u kabul etti

Devlet başkanı Kuzey Kazakistan bölgesi akimini Gauez Nurmukhambetov’u kabul etti
REKLAM ALANI
16.12.2023
A+
A-

 

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Kuzey Kazakistan bölgesi akimini Gauez Nurmukhambetov’u kabul etti

2023

 

 

 

Cumhurbaşkanı, Kuzey Kazakistan bölgesi akiminden bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına ilişkin bir rapor dinledi.

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, Kuzey Kazakistan çiftçilerinin zorluklara rağmen 3,7 milyon ton tahıl topladığını bildirdi.

 

 

 

 

Devlet başkanına, bölgede 13 süt çiftliği kurulmakta olup, bunlardan 6’sının yıl sonuna kadar faaliyete geçeceği bilgisi verildi. Tarım sektöründe 1.000 yeni istihdam yaratılmasıyla birlikte 80 milyar tenge değerinde 27 projenin hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu, bölge nüfusunun sezon dışı dönemde kümes hayvanı etine, süt ürünlerine ve taze sebzelere ihtiyaç duymasını sağlayacaktır. Sanayide 6 bin kişiye istihdam yaratacak 469 milyar tenge değerinde 39 yatırım projesi hayata geçiriliyor. Bu yıl 15 proje tanıtılacak.

 

 

 

 

 

Gauez Nurmukhambetov’un bildirdiği gibi, yeni tesislerin inşası yoluyla 25 köye, karmaşık blok modüllerinin kurulumuyla 149 köye ve grup su temini projeleri yoluyla 46 köye su sağlanacak.

Cumhurbaşkanına ayrıca Ulusal “Konforlu Okul” Projesi kapsamında Petropavlovsk’ta 4 okul inşa edileceği bilgisi sunuldu. Şu anda bir ıslahevinin inşaatı yapılıyor.

 

 

 

“Kırsal Sağlık Hizmetlerinin Modernizasyonu” Ulusal Projesi kapsamında bölgede 46 sağlık kurumu hizmete girecek, bunlardan 8’i yıl sonuna kadar hizmete girecek.Bölge merkezinde ayrıca iki klinik inşa edildi ve inşaatı tamamlandı. Ualikhanovsky bölgesindeki bir kliniğin çalışmaları devam ediyor.

 

 

 

Bununla birlikte bölge akim, bölgede ısıtma sezonunun normal seyrinde ilerlediğini bildirdi.

Toplantının sonunda Devlet Başkanı bölgenin daha da geliştirilmesi ve halkın acil sorunlarının çözülmesi için bir dizi talimat verdi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-akima-severo-kazahstanskoy-oblasti-gaueza-nurmuhambetova-1311931

 

 

 

REKLAM ALANI