Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dışişleri Bakanı’nın BM Genel Kurulu 78. Başkanı ile görüşmesi

Dışişleri Bakanı’nın BM Genel Kurulu 78. Başkanı ile görüşmesi
REKLAM ALANI
25.03.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanı’nın BM Genel Kurulu 78. Başkanı ile görüşmesi
.2024..jpg

 

 

 

 

22 Mart 2024 tarihinde New York’ta düzenlenen “Dünya Su Günü 2024’ü Kutlamak: Çabaların Birleştirilmesi, İlerleme İvmesinin Korunması” Yüksek Düzeyli Etkinliğinin oturum aralarında, Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Sirojiddin Muhriddin BM 78. Genel Kurulu Başkanı Sayın Dennis Francis ile görüştü.

Toplantıda muhataplar, Tacikistan ile Birleşmiş Milletler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik mevcut durumu ve beklentileri tartıştı ve BM Genel Kurulu Başkanı’nın temel öncelikleri, su ve iklim ile ilgili konular, uluslararası güvenlik ve yaklaşmakta olan yüksek güvenlik konuları hakkında görüş alışverişinde bulundu. seviyedeki olaylar.

Taraflar ayrıca “Sürdürülebilir Kalkınma için Su, 2018-2028” (10-13 Haziran 2024, Duşanbe) Uluslararası Eylem On Yılı 3. Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferansına da odaklandı. Dışişleri Bakanı Sayın Dennis Francis’i 3. Duşanbe Su Konferansı’na katılmaya davet etti.

UNGA’nın 78. oturumunun Başkanı, ülkenin su ile ilgili konuların desteklenmesine yaptığı katkıyı büyük ölçüde takdir etti ve bu etkinliğin gerçekleştirilmesinden ve Duşanbe Su Konferansına katılma davetinden dolayı şükranlarını dile getirdi.

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Birleşik Milletler
Amerika Birleşik Devletleri

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/14678/meeting-of-the-minister-of-foreign-affairs-with-the-78th-president-of-the-un-general-assembly

 

 

REKLAM ALANI