Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dışişleri Bakanı’nın Ekonomik ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ile Görüşmesi

Dışişleri Bakanı’nın Ekonomik ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ile Görüşmesi
REKLAM ALANI
25.03.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanı’nın Ekonomik ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ile Görüşmesi

.2024..jpg

 

 

 

22 Mart 2024 tarihinde New York’ta düzenlenen “Dünya Su Günü 2024’ü Kutlamak: Güçleri Birleştirmek, İlerleme Dinamiklerini Sürdürmek” başlıklı üst düzey etkinliğin oturum aralarında, Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı, Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Sirojiddin Muhriddin, Ekonomik ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Li Junhua ile görüştü.

Toplantıda taraflar su ve iklim konusunu, Duşanbe Su Sürecinin önemini, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmaya yönelik ortak eylemlerin yanı sıra mevcut işbirliği araçlarının etkinleştirilmesi ve su ve iklimle ilgili konulardaki faaliyetlerin genişletilmesi ihtiyacını tartıştı. .

Muhataplar ayrıca, 10-13 Haziran 2024, Duşanbe’de düzenlenecek olan “Sürdürülebilir Kalkınma için Su, 2018-2028” Uluslararası Eylem On Yılı 3. Üst Düzey Uluslararası Konferansının organizasyonel konularını da ayrıntılı olarak tartıştılar. UNDESA Başkanı, uzun vadeli başarılı işbirliğinden dolayı şükranlarını dile getirdi ve Bakanlığının bu ilişkiyi sürdürme konusundaki istekliliğini vurguladı.

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Birleşik Milletler
Amerika Birleşik Devletleri

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/14679/meeting-of-the-minister-of-foreign-affairs-with-under-secretary-general-for-economic-and-social-affairs

 

 

 

 

REKLAM ALANI