Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emine Erdoğan, evde yaşlı ve engelli birey bakımı yapan ailelerle iftarda buluştu

Emine Erdoğan, evde yaşlı ve engelli birey bakımı yapan ailelerle iftarda buluştu
REKLAM ALANI
27.04.2022
A+
A-

Emine Erdoğan, evde yaşlı ve engelli birey bakımı yapan ailelerle iftarda buluştu

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Emine Erdoğan, evde yaşlı ve engelli birey bakımı yapan ailelerle iftarda buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, evde yaşlı ve engelli birey bakımı yapan aileleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Devlet Konukevi’nde düzenlenen iftar programında ağırladı.

Programda konuşan Emine Erdoğan, ailenin iyi günlerin sevincini anlamlı kıldığını, kötü günlerin yükünü hafiflettiğini, sağlığı ziyadeleştirdiğini, hastalığı kolaylaştırdığını söyledi.

Ailenin, tüm mutluluk ve üzüntülerin paylaşılan yer olduğunu belirten Emine Erdoğan, güzelliklerin paylaşıldıkça çoğaldığını, zorlukların paylaşıldıkça küçüldüğünü dile getirdi.

Aile kurmanın, toplumlara dönüşmenin insana biçilmiş bir görev olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, bugün her ne kadar fert merkezli bir anlayış hâkimse de toplumların niteliğini belirleyenin aileler olduğuna dikkati çekti.

Emine Erdoğan, bugün dünyanın birçok yerinde, bilhassa Batı dünyasında, yaşlıların korkunç bir yalnızlığa itildiğine işaret ederek bunun insana karşı yapılan büyük bir hürmetsizlik olduğunu ifade etti.

 

 

 

“YAŞLILARA HAK ETTİĞİ SAYGIYI GÖSTERMEK İNSANIN BOYNUNUN BORCUDUR”

Anne babaya sahip çıkmanın, yaşlılara hürmet etmenin Allah’ın insanlara emri olduğunu anımsatan Emine Erdoğan, “Biliyoruz ki insan insanın yurdudur. İnsan insanın emanetidir. Onlara ihtiyacımız olan dönemlerimizde bizleri kanatları altında büyüten ebeveynimize aynı ihtimamla yaklaşmak emanete sahip çıkmaktır” dedi.

Yaşlılara hak ettiği saygıyı göstermenin insanın boynunun borcu olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, gençlerle yaşlılar arasındaki bağın güçlü kalması için kendilerine de önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.

“Büyüklerimizi hayatın merkezinde tutmalı, fikirlerine müracaat etmeli ve tecrübeleriyle canlı birer kitap olduklarını görmeliyiz” diyen Emine Erdoğan şunları kaydetti: “Sizler, hem büyüklerimizin hem de engelli kardeşlerimizin bakımlarını evlerinizde yaparak ailenin gerçek ruhunu gösteriyorsunuz. Çevreniz için örnek teşkil ediyorsunuz, topluma örnek oluyorsunuz. Bildiğiniz gibi hükûmetimiz, yaşlı ve engelli bireylerin evde bakımlarını destekleyen hizmetler sunuyor. 2006 yılından bu yana, yaşlılarımız ve engelli bireylerimiz evlerinden uzak kalmasınlar diye maddi destek veriliyor. 2022’nin Mart ayı itibarıyla 535 bin 513 engelli ve yaşlı birey kurum bakımı yerine aileleri yanında desteklenmiştir. Bugüne kadar ailelerimize toplam yaklaşık 1 milyar 261 milyon lira ödeme yapılmıştır. Bununla beraber 1 Mart’tan itibaren kriterleri sağlayan ailelere elektrik ve doğal gaz tüketim desteği de sağlanıyor.”

Çeşitli sebeplerle ailelerinin yanında kalamayan ya da ailesi olmayan yaşlı ve engelli vatandaşların da bulunduğunu belirten Emine Erdoğan, hükûmetin onlara da “aileye en yakın ortamı” sağlama gayreti içinde olduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, konuşmasının ardından iftara katılanların tek tek hikâyelerini, yaşadıkları zorlukları ve taleplerini dinledi.

İftara katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise “Yeni bir çalışma yapıyoruz. İnşallah engellilerimiz ve aileleri lehine yeni bir düzenleme yapacağız” dedi. Program sonunda davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136672/emine-erdogan-evde-yasli-ve-engelli-birey-bakimi-yapan-ailelerle-iftarda-bulustu

 

REKLAM ALANI