Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, MİDA’nın yaptırdığı binalarda şehit aileleri ve askerlerin kaldığı apartmanlarla tanıştı

İlham Aliyev, MİDA’nın yaptırdığı binalarda şehit aileleri ve askerlerin kaldığı apartmanlarla tanıştı
REKLAM ALANI
30.12.2021
A+
A-

İlham Aliyev, MİDA’nın yaptırdığı binalarda şehit aileleri ve askerlerin kaldığı apartmanlarla tanıştı.

29 Aralık’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Konut İnşaatı Devlet Kurumu’nun (MİDA) Hovsan ve Yasamal sitelerinde inşa edilen binalarda asker apartmanları hizmete açıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, her iki konut kompleksindeki daireleri de denetledi.

Bitmek üzere olan 2021 yılının son iş günlerindeyiz. Ancak bu, devlet olaylarının yürütülmesinde herhangi bir azalma olduğu anlamına gelmez. Sadece Aralık ayında, Cumhurbaşkanı’nın günlük rutininin 12 resmi resepsiyonu, Guba, Hadrut ve Şuşa’ya iki bölgesel ziyareti ve Belçika ve Rusya’ya dış ziyaretleri içerdiğini belirtmek gerekir. Hava ve karayolunun kat ettiği toplam mesafe 15.000 kilometreden fazladır.

Unutulmamalıdır ki, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in faaliyetlerine dikkat çeken unsurlardan biri, yoğun programa rağmen yapılan çalışmaları yerinde tanımaktır. Bu faktör özellikle sosyal projelerde belirgindir.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 2011 tarihli “Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin askerlerinin sosyal korumasını güçlendirmeye yönelik tedbirler hakkında” kararnamesine göre, 20 yıl veya daha uzun süre hizmet etmiş askerlere kamu masrafları ile konut sağlanmaktadır. Şimdiye kadar 2.208 asker bu girişimden yararlandı.

130 asker ailesi daha yeni 2022 yılını dairelerinde karşılayacak. Bunlardan 48’ine Devlet Konut İnşaatı Kurumu’na bağlı Hovsan Konut Kompleksi’nde daire verildi.

Devlet başkanı, Hovsan Konut Kompleksi’ndeki dairelerde oluşturulan koşullar hakkında bilgi aldı.

Ardından Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, MIDA Yasamal Konut Kompleksi’ni ziyaret etti. Bu komplekste 82 asker ailesine daire verildi. Devlet başkanı daireleri inceledi.

Daireler tamamen yenilenmiştir ve mutfak mobilyaları ile donatılmıştır. Azerbaycan, böyle bir devlet programının uygulandığı birkaç ülkeden biridir.

Genel olarak, ülkemizde ordu kurma sürecinde, askerlerin sosyal korunmasına, barınma sorunlarının çözümüne, hizmet koşullarının iyileştirilmesine özel bir yer verilmektedir. Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü ve Yeni Yıl arifesinde sunulan sonraki daireler bunun açık bir teyididir.

kaynak:https://president.az/articles/55102

29 Aralık’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Konut İnşaatı Devlet Kurumu’nun (MİDA) Hovsan ve Yasamal sitelerinde inşa edilen binalarda asker apartmanları hizmete açıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, her iki konut kompleksindeki daireleri de denetledi.

Bitmek üzere olan 2021 yılının son iş günlerindeyiz. Ancak bu, devlet olaylarının yürütülmesinde herhangi bir azalma olduğu anlamına gelmez. Sadece Aralık ayında, Cumhurbaşkanı’nın günlük rutininin 12 resmi resepsiyonu, Guba, Hadrut ve Şuşa’ya iki bölgesel ziyareti ve Belçika ve Rusya’ya dış ziyaretleri içerdiğini belirtmek gerekir. Hava ve karayolunun kat ettiği toplam mesafe 15.000 kilometreden fazladır.

Unutulmamalıdır ki, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in faaliyetlerine dikkat çeken unsurlardan biri, yoğun programa rağmen yapılan çalışmaları yerinde tanımaktır. Bu faktör özellikle sosyal projelerde belirgindir.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 2011 tarihli “Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin askerlerinin sosyal korumasını güçlendirmeye yönelik tedbirler hakkında” kararnamesine göre, 20 yıl veya daha uzun süre hizmet etmiş askerlere kamu masrafları ile konut sağlanmaktadır. Şimdiye kadar 2.208 asker bu girişimden yararlandı.

130 asker ailesi daha yeni 2022 yılını dairelerinde karşılayacak. Bunlardan 48’ine Devlet Konut İnşaatı Kurumu’na bağlı Hovsan Konut Kompleksi’nde daire verildi.

Devlet başkanı, Hovsan Konut Kompleksi’ndeki dairelerde oluşturulan koşullar hakkında bilgi aldı.

Ardından Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, MIDA Yasamal Konut Kompleksi’ni ziyaret etti. Bu komplekste 82 asker ailesine daire verildi. Devlet başkanı daireleri inceledi.

Daireler tamamen yenilenmiştir ve mutfak mobilyaları ile donatılmıştır. Azerbaycan, böyle bir devlet programının uygulandığı birkaç ülkeden biridir.

Genel olarak, ülkemizde ordu kurma sürecinde, askerlerin sosyal korunmasına, barınma sorunlarının çözümüne, hizmet koşullarının iyileştirilmesine özel bir yer verilmektedir. Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü ve Yeni Yıl arifesinde sunulan sonraki daireler bunun açık bir teyididir.

REKLAM ALANI