Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, Türkiye Dışişleri Bakanı’nı kabul etti

İlham Aliyev, Türkiye Dışişleri Bakanı’nı kabul etti
REKLAM ALANI
07.07.2023
A+
A-

İlham Aliyev, Türkiye Dışişleri Bakanı’nı kabul etti

 

 

 

 

2023,

 

 

 

 

 

İlham Aliyev, Türkiye Dışişleri Bakanı’nı kabul etti

 

 

 

 

 

5 Temmuz’da Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fida’yı kabul etti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Hakan Fida’yı Türkiye Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin ardından Azerbaycan’a yaptığı devlet ziyaretini ülkelerimiz arasındaki kardeşlik ve müttefiklik ilişkilerinin bir örneği olarak değerlendirdi.

Tebrikler için teşekkürlerini ileten Hakan Fidan, hem önceki görevlerinde hem de şimdi Dışişleri Bakanı olarak Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin gelişmesine her zaman yön verdiğini kaydetti.

Türkiye Dışişleri Bakanı, Azerbaycan Bağlantısızlar Hareketi’nin başarılı başkanlığından dolayı devlet başkanını tebrik etti ve ülkemizin çok önemli bir sürece öncülük ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın cumhurbaşkanlığı döneminde Bağlantısızlar Hareketi’nin kurulması sürecinde ülkemizin yaptığı çalışmalar ve ayrıca cumhurbaşkanlığı süreci hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 

Görüşmede bölge meseleleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi, Güney Kafkasya’da sürdürülebilir barış ve güvenliğin sağlanması yönünde devam eden süreçler hakkında konuştu.

Görüşmede, Azerbaycan-Türkiye dost ve kardeş ilişkilerinin “tek millet, iki devlet” ilkesine dayalı stratejik ittifak temelinde her alanda başarıyla geliştiği vurgulanarak, ülkelerimizin her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduğu kaydedildi. birbirimizin yanında.

 

 

 

Büyük boyutlu resimler
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/60368

REKLAM ALANI