Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ülkenin sosyal istikrarı ve gelişimi: Birleşik Rusya, halk programının uygulanması için federal bütçede fon tahsis edecek

Ülkenin sosyal istikrarı ve gelişimi: Birleşik Rusya, halk programının uygulanması için federal bütçede fon tahsis edecek
REKLAM ALANI
27.07.2023
A+
A-

Ülkenin sosyal istikrarı ve gelişimi: Birleşik Rusya, halk programının uygulanması için federal bütçede fon tahsis edecek

2023,

Okulların, anaokullarının, hastanelerin ve kliniklerin modernizasyonuna yönelik programın devamı, toplumsal altyapının geliştirilmesi de dahil olmak üzere vatandaşlara karşı yükümlülükler koşulsuz öncelik olmaya devam ediyor.
Birleşik Rusya halk programının önümüzdeki üç yıllık dönem için federal bütçede finanse edilmesi, partinin Dmitry Medvedev başkanlığındaki program komisyonunda federal bakanlarla tartışıldı .

Parti Başkanının vurguladığı gibi, 2024-2026 bütçe taslağı , halk programının tüm hükümlerinin finansmanını sağlamalıdır . Birincil görev, devletin güvenliğini, savunma kabiliyetini, Kuzey Askeri Bölgesinin ihtiyaçlarını sağlamaktır – tüm çabalar buna yönlendirilmelidir.

“Ülkenin ana mali belgesi zor bir ortamda oluşturuluyor. Kimse ekonomik kalkınma ve sosyal istikrar görevlerini iptal etmedi. Son derece ciddi zorluklar ve tehditlerle karşı karşıyayız. Partinin kesin önceliği vatandaşların çıkarlarıdır” dedi.

Parti Başkanı, askeri-sanayi kompleksinin tüm bölümlerinin ihtiyaçlarının ve personel sorunları da dahil olmak üzere Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçlarının dikkate alınması gerektiğini belirterek, Birleşik Rusya’nın uzmanları savunma işletmelerine çekme konusunda aktif olarak yer aldığını da sözlerine ekledi.

“Savunma şirketleri büyük siparişler aldı. Ve her zaman bu siparişleri yerine getirmek için gerekli personele sahip değiller” dedi.

Parti başkanı, federal bütçede yeni bölgelerdeki sosyal açıdan önemli projelerin finansmanına özel önem vermeye çağırdı.

“Kelimenin tam anlamıyla böyle bir yardıma maruz kaldılar. Ve bir an önce almalıyız” diye vurguladı.

Buna karşılık, partinin Genel Konseyi Sekreteri Andrey Turchak , ne SVO’nun ne de dış baskının Birleşik Rusya’nın halk programının uygulanmasını ertelemesi için bir neden olmadığını vurguladı.

“Bütün hükümleri, seçmene söz verdiğimiz her şey gelecek yıl için bütçeye girecek. Bu, Maliye Bakanlığı liderliğindeki Hükümet üyeleri ile kabul edildi. Bu, mevcut okulları elden geçirmeye ve yeni okullar, anaokulları, hastaneler ve FAP’ler, yollar ve kamu altyapısı inşa etmeye devam edeceğimiz anlamına gelir. Sosyal gazlaştırma için evleri birbirine bağlayacağız, bahçeleri ve parkları iyileştireceğiz. Yeni bölgelerde yaşamı Rus standartlarına getirmek” dedi.

Andrei Turchak, cephenin tamamen finanse edileceğini söyledi.

“İnsanlara karşı sosyal yükümlülükler koşulsuz bir öncelik olmaya devam ediyor. Yerine getirilecekler. Kendimiz için belirlediğimiz tüm hedefler gerçektir. Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri, “Ve bunları başaracağız” diye özetledi.

Maliye Bakanı Anton Siluanov’un belirttiği gibi , sosyal yükümlülüklerin yerine getirilmesi bütçe politikasının önceliğidir. 2024-2026 federal bütçesi, Birleşik Rusya halkının programının temel hükümleri için fon sağlıyor.

“Çocuklar için aylık ödenek, asgari ücret artışı, 1-4. sınıflardaki okul çocukları için sıcak yemek programı, sınıf yönetimi için ödemeler için yatırım yapıyoruz. Sadece öğrenciler için yeni okulların, kolejlerin, yurtların elden geçirilmesi ve inşa edilmesi programlarına değil, aynı zamanda birinci basamak sağlık hizmetlerinin, tıbbi rehabilitasyonun ve ilaç tedariğinin modernizasyonuna da devam edeceğiz. Rahat bir kentsel çevrenin, yeni spor sahalarının geliştirilmesi ve ulaşım altyapı tesislerinin inşası için de finansman sağlanmaktadır” dedi.

Fraksiyonda ve Devlet Dumasında oylamadan önceki federal bütçe taslağı, Birleşik Rusya program komisyonunda değerlendirilecek. Parti, Bakanlar Kurulu ile birlikte, halk programının hangi hükümlerinin finansmanının daha fazla detaylandırılması gerektiğini ve yeni bölgelerde etkili bir şekilde uygulanması için hangi kararların alınması gerektiğini tartışacak.

Partinin Devlet Duması seçimlerini kazandığı Birleşik Rusya halk programının 294 hüküm içerdiğini hatırlayın. Uygulamaları 2021’den 2025’e kadar planlanıyor. Belgenin oluşturulmasına ülke genelinde 2,5 milyondan fazla Rus katıldı.

13 Haziran 2023’te Birleşik Rusya, halkın programında 70’ten fazla değişiklik yaptı. Belgenin tüm bölümlerini tamamlıyorlar ve iki yeni bölümün – “Yeni bölgelerin gelişimi” ve “Turizmin gelişimi” – ortaya çıkmasını sağlıyorlar.

Konuşmacı
Medvedev Dmitry Anatolievich

Medvedev Dmitry Anatolievich

Tüm Rusya siyasi partisi “BİRLEŞİK RUSYA” Başkanı, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı
#Medvedev
#Turçak
#Siluanov
#insan programı
#federal bütçe
#CBO
#programkomisyonER
halka açık resepsiyon
İtiraz oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/socialnaya-stabilnost-i-razvitie-strany-edinaya-rossiya-zalozhit-v-federalnom-byudzhete-sredstva-na-realizaciyu-narodnoj-programmy

REKLAM ALANI