Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ALMANYA’DA EŞİTLİK İLKESİ GRAFİTİYLE ANLATILDI!

ALMANYA’DA EŞİTLİK İLKESİ GRAFİTİYLE ANLATILDI!
REKLAM ALANI
01.10.2021
A+
A-

ALMANYA’DA EŞİTLİK İLKESİ GRAFİTİYLE ANLATILDI!

Türk-Alman Enstitüsü’nün ‘Sprechende Wände’ (Konuşan Duvarlar) projesi, anayasanın ‘eşitlik’ maddesini sokağa taşıdı.

Marie Curie Realschule (MCRS) öğrencileri, Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü’nün (DTI) daveti üzerine anayasanın, “Yasa önünde herkes eşittir. Erkek ve kadın eşit haklara sahiptir. Hiç kimse, cinsiyeti, kökeni, ırkı, dili, anavatanı, dini, inançları ve siyasi görüşü nedeniyle mağdur edilemez ve hiç kimseye imtiyaz tanınamaz. Hiç kimse özür ve engelinden dolayı dezavantajlı duruma düşürülemez” ilkelerine dayalı üçüncü maddesini bir grafiti çalışmasıyla görselleştirdi.

Mannheim Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Aksiyon Fonu’nundan hibe almaya hak kazanan ve DTI tarafından hayata geçirilen ‘Konuşan Duvarlar Projesi’, 2021 Unesco Ödülü sahibi fotoğraf sanatçısı Luigi Toscano tarafından da destekleniyor.

Proje kapsamında Marie-Curie-Realschule 10’uncu sınıf öğrencileri, 25 Eylül Cumartesi günü şehir arşiv binasının karşısında yer alan duvarı rengarenk boyadı.

Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesinin 30’uncu yılını kutlamaya hazırlanan ülkede daha da anlam kazanan bu yaratıcı etkinlik süresince öğrenciler, anayasa ve eşitlik ilkesinin çağrıştırdıklarını sokağa yansıtırken, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi kavramlara karşı duyarlılık kazandılar.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI