Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Esentepe Ortaokulu’nda başlayan Hedef Sıfır Atık Projesi kapsamında çöp ayrıştırma konusunda öğrencilere konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Esentepe Ortaokulu’nda başlayan Hedef Sıfır Atık Projesi kapsamında çöp ayrıştırma konusunda öğrencilere konuştu
REKLAM ALANI
07.01.2024
A+
A-

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Esentepe Ortaokulu’nda başlayan Hedef Sıfır Atık Projesi kapsamında çöp ayrıştırma konusunda öğrencilere konuştu

 

 

“Ayrıştırma konusunda aldığınız eğitimle, ileride çevreyi korumak adına önemli adımlar atacaksınız”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Esentepe Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Sibel Tatar ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Sibel Tatar öncülüğünde başlayan ardından Tatlısu Belediyesi’ne devredilen “Hedef Sıfır Atık Projesi” kapsamında okula verilen ayrıştırma konteynerlerini inceledi, Cumhurbaşkanlığı Turizm ve Çevre Komitesi Başkanı Prof. Dr. Özge Özden tarafından gerçekleştirilen sunumu izledi ve geri dönüşüm sergisini gezdi.

 

 

Sibel Tatar sunum öncesi yaptığı konuşmada, Hedef Sıfır Atık Projesi kapsamında daha önce Lefkoşa Türk Maarif Koleji ve Atleks Sanverler Ortaokulu’nda gerçekleştirilen projeyi Esentepe Ortaokulu’nda da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

 

Sibel Tatar, Hedef Sıfır Atık Projesi’nden bahsederek, ayrıştırma konteynerlerinin kullanım alanlarını anlattı.

 

 

Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan projenin yüzde 70 başarı oranıyla Tatlısu Belediyesi’ne teslim edildiğini ve projenin yüzde 75 başarıya ulaştığını aktaran Sibel Tatar, hedeflerinin projenin tüm ülkeye yayılması olduğunu vurguladı.

 

 

Çöpün ilkel yöntemlere toplanıp yok edilmesiyle doğaya zarar verildiğini ifade eden Sibel Tatar, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, “Genç yaşta ayrıştırma konusunda aldığınız eğitimle, ileride çevreyi korumak adına önemli adımlar atacaksınız. Çevrenin en önemli konusu, atığı toplamak, geri dönüştürmek ve atığın ekonomiye kazandırılmasıdır. Atıkları toplayıp geri dönüşüme gitmesini sağlayarak ekonomiye ve çevreye büyük katkı koyacaksınız” dedi.

 

 

Öğrencilerin yeni yılını kutlayan Sibel Tatar, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Esentepe Ortaokulu Müdürü Özlem Dağman da konuşmasında, Eğitim Bakanlığı ve Girişimci Kadınlar Derneği işbirliğinde yürütülen “Yeşil Okullar Projesi’ne” bu yıl dahil olduklarını belirterek, projenin yürütülmesinde Sibel Tatar’ın her zaman yanlarında olduğunu ve destek verdiğini söyledi.

 

 

Sürdürülebilir bir çevre için geri dönüşüme odaklandıklarını anlatan Özlem Dağman, girişimcilik ve çevre bilincini birleştirdikleri eğitimle okulda sebze ve meyve yetiştirdiklerini kaydetti.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Turizm ve Çevre Komitesi Başkanı Prof. Dr. Özge Özden ise sunumunda; geri dönüşümün önemi, faydaları, ayrıştırma, ekosistemler, iklim değişikliği ve ekolojik ayak izi hakkında bilgi vererek, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Sibel Tatar öncülüğünde hayata geçen “Hedef Sıfır Atık Projesi’ni öğretmen ve öğrencilere anlattı.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatarin-esi-sibel-tatar-esentepe-ortaokulunda-baslayan-hedef-11900

 

 

 

REKLAM ALANI