Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

SELDEN ETKİLENEN BÖLGELER İÇİN 30 MİLYAR EURO’YU ONAYLADI

SELDEN ETKİLENEN BÖLGELER İÇİN 30 MİLYAR EURO’YU ONAYLADI
REKLAM ALANI
13.09.2021
A+
A-

ALMAN MECLİSİ SELDEN ETKİLENEN BÖLGELER İÇİN 30 MİLYAR EURO’YU ONAYLADI!

Alman Meclisi Cuma günü, Temmuz ortasında Batı Almanya’yı vuran yıkıcı selden etkilenen bölgeler için 30 milyar Euro değerinde yeniden yapılanma fonunu onayladı.

Federal Konsey tarafından gerekli mevzuatın çıkarılmasının ardından bu yıl yaklaşık 16 milyar Euro ödenmesi ve geri kalan ödemenin ise önümüzdeki yıllarda kararlaştırılması belirlendi.

Selden en çok etkilenen eyalet olan Rheinland-Pfalz eyaletinin başbakanı Malu Dreyer, 16 eyaletin temsil edildiği Federal Konsey’de belirlenen kararların önemli bir sinyal olduğunu söyledi.

Yeniden inşayı çok ciddi bir görev olarak nitelendiren Dreyer, ”Kimsenin unutulmayacağına dair söz veriyoruz” dedi. Dreyer eyaletinde ve komşu Kuzey Ren Vestfalya’da şiddetli yağışlar Ren havzasındaki nehirlerin taşmasına ve yaklaşık 190 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Federal hükümet, otoyolları ve köprüleri onarmak için 2 milyar Euro, kalan 28 milyarın yarısını devlet, diğer yarısını ise eyaletler ödeyecek.

Ayrıca, Almanya hükümeti ilk kez 30 yılı aşan geri ödeme koşullarıyla, eyaletlere yüksek krediler veriyor. Yardım paketinin bir parçası olarak, selden dolayı iflasla karşı karşıya kalan işletmeler, Ocak 2022’nin sonuna kadar resmi olarak iflas başvurusunda bulunmak zorunda değiller.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI